Det mest banala inlägget i genusdebatten någonsin



Att Expressens Malin Roos
är ett innehållsmässigt och stilistiskt kadaver har varit en universell sanning sedan, ja, tidens begynnelse ungefär. Och inte verkar hon anstränga sig nämnvärt för att ändra på den bilden av sig själv.

Bara genom att fortsätta (försöka) skriva krönikor befäster hon i stället den sanningen.

Det senaste i raden magplask gör sig Roos skyldig till i en fullkomligt skrattretande krönika om tjejers lättkläddhet på nätet. Hon tar avstamp i årets "Robinson" – och utgår helt och hållet från dess deltagares respektive bloggar.

"'Hej hej, jag heter Josephine Myhrén, och titta, vad har vi här då... en liten mussikurra."
Ja, eller hur tänkte den 38-åriga stylisten när hon bestämde bild till sin blogg?
Det kan man undra.
Av de sex "Robinson"-brudar som i dag bloggar om och kring sitt tv-äventyr i bushen, har fem valt att presentera sin dagbok på nätet med ett lättklätt foto.
Angela Monroe ligger raklång i bikini."

Redan i inledningen visar hon här prov på sin fullständiga inkompetens som krönikör. "Angela Monroe ligger raklång i bikini." Nämen, är det sant? Skandal, tamejfan! Eller? Med tanke på att bloggen handlar om "Robinson" är det kanske inte överdrivet chockerande att bloggaren väljer att posera iförd en bikini (med tanke på att dokusåpan utspelar sig på en ö i tropiken, för den som inte visste det). Inte ens en smula. Nej, inte ett jävla dugg faktiskt. Och ordet "mussikurra" – finurligt, Malin. Lustigt. Verkligen. Jättegulligt. Not.

Det här är förmodligen det mest banala, uddlösa, långsökta och urusla bidraget i genusdebatten som någonsin presenterats. Till och med August Strindberg himself hade kunnat leverera en vettigare krönika om jämlikhet mellan könen och samhällets absurda pattfixering (eller den avmattade marknaden av densamma, om man så vill).

Det är inte det att jag på något sätt ondgör mig över Malins val av ämne. I egenskap av androgyn recensüg och medmänniska brinner jag för dessa frågor lika starkt som en valborgsbrasa. Men sättet på vilket Roos angriper problemet, är under all kritik. Jag skulle kunna sträcka mig så långt som till att hävda att det är direkt kontraproduktivt.

Malin Roos, gör dig själv och resten av världen (och de som på allvar kämpar för ett jämställt samhälle) en stor tjänst: sluta skriva krönikor. Ja, sluta skriva helt och hållet om du har någon som helst ödmjukhet och självdistans i kroppen.

Man kan ju alltid drömma.

Betyg: 0 av 5


(HÄR hittar du Malin Roos tvärusla krönika om "Robinson"-bloggarna)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0